Illegális lerakó a rábasömjéni tónál - Üvegszilánkok, tartályok, gumiabroncsok

Egy olvasónk segítségével jelentős mennyiségű szemétre bukkantunk a rábasömjéni horgásztóhoz vezető út mentén. Üvegszilánkok, gumiabroncsok, redőnyök hevertek szanaszét.

Bajdó Bettina

Egy olvasónk kért tőlünk segítséget, mivel hallott Életünk, a víz elnevezésű akciónkról s nemrég jelentős mennyiségű szemétre bukkant a rábasömjéni horgásztóhoz vezető út mellett.

- Szeretem a természetet, s sokszor járok horgászni a tóhoz - mesélte olvasónk. - Évek óta vannak olyanok, akik odahordják a szemetüket a földes út szélére. Egy ideje nem jártam arra, viszont nemrég ellátogattam a tóhoz, s amikor befordultam az útra, leesett az állam. Irdatlan mennyiségű szemét hever az út mentén. A  hulladék nagy részét pedig már be is nőtte a gaz. Nem tudom, hogy kik hordhatják oda szemetüket, de felháborító, hogy a természetbe szórják ki a felesleges dolgokat. -

Szerdán ellátogattunk a helyszínre, s borzalmas látvány tárult a szemünk elé. A földön mindenütt szemét hevert: redőnyök, gumiabroncsok, gyógyszeres dobozok, gyermekjátékok, bútorok, műanyag palackok, autóalkatrészek. 

A földet törött üvegszilánkok borították, a területen rozsdás tartályok is találhatók. A helyszínen rögzített információkat eljuttatjuk az illetékeseknek, hogy tegyenek valamit az illegális szemétlerakó felszámolás érdekében. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!