Keressük a legkedveltebb Vas megyei falusi nyaralóhelyet

Tavaly nagy sikert aratott "Legkedveltebb fürdőhely" akciónk, amelynek során a vasi fürdőket vettük górcsó alá. Az akciót idén megismételjük, igaz kicsit másként.

Halmágyi Miklós

A fürdőhelyekkel ellentétben ezúttal a legkedveltebb falusi nyaralóhelyet keressük. Kollégáink a héten elindulnak és tíz Vas megyei, nyaralóhelyként is ismert és népszerű települést járnak végig, hogy egy kérdőív segítségével megállapítsák, melyik közülük a legkedveltebb falusi nyaralóhely. Az általunk végzett közvéleménykutatás természetesen nem reprezentatív, valójában inkább játék, de ennek a játéknak a tétje igenis komoly.

Nem véletlen, hogy a tavalyi versenyünk győztesei és helyezettjei is nagy örömmel fogadták eredményüket és fontosnak nevezték ezt a jószándékú vetélkedést. A vasi fürdőhelyek közül az ott nyaraló vendégek véleménye alapján Sárvár bizonyult a legjobbnak, ők kapták a legmagasabb pontszámot. Bük pedig az internetes közönségszavazás eredményeként bizonyult a legnépszerűbbnek. A sárvári fürdő falára pedig kikerült a védnöki táblánk, amely arról tanúskodik, hogy 2009-ben Vas megye legkedveltebb fürdőhelye Sárvár lett.

Hasonló játékra készülünk idén is. Tíz települést választottunk ki a megyéből. Hármat Kőszeg-Hegyaljáról, Bozsokot, Cákot és Velemet. Hármat az Őrségből, Bajánsenyét, Magyarszombatfát és Szalafőt. Három strandolásra is alkalmas tóval rendelkező települést, Gersekarátot, Hegyhátszentjakabot és Hosszúpereszteget. Tizediknek  pedig egy Rába parti települést, Nicket. A kérdőíveken, amelyet az adott településen éppen nyaraló magyar és külföldi vendégek fognak kitölteni egytől ötig osztályozva, igyekszünk mindenre rákérdezni, a vendéglátóhelyek számától és minőségétől kezdve, a környék látnivalóin át, az utak állapotáig, vagy éppen a közbiztonságig. Az osztályzatok átlagából alakul ki majd egy végleges mérőszám, amely a település helyét fogja meghatározni a tizes listán. A legmagasabb átlagot produkáló település lesz 2010-ben a legkedveletebb nyaralóhely Vas megyében. Erről természetesen védnöki tábla fog tanúskodni, amit majd a győztes településen szeretnénk ünnepélyes keretek között átadni az internetes szavazás lezárása után.

A kérdőíves felmérés elkezdődött, a települések bemutatása és az értékelés pedig augusztus 5-től indul lapunkban, abc rend szerint.

Vas megye bővelkedik természeti és kulturális értékekben, tavak, gyógyfürdők, kirándulóhelyek, sokszínű  városok és békés, csendet, nyugalmat árasztó kis falvák várják a nyaralni, pihenni vágyókat. Tavaly a fürdőhelyek versenyében Sárvár bizonyult a legjobbnak, a közönségszavazáson pedig Bük a legnépszerűbbnek.

A településeket bemutató oldalak ebben a sorrendben fognak megjelenni lapunkban:

Bajánsenye
Bozsok
Cák
Gersekarát
Hegyhátszentjakab
Hosszúpereszteg
Magyarszombatfa
Nick
Szalafő
Velem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!