Rövidfilmet készítettek magukról a szombathelyi tűzoltók

Felkerültek a hivatásos tűzoltók a legnépszerűbb videomegosztó portálra. A tűzoltók gyakorlaton mutatják be azt, hogy hogyan küzdenek a füsttel és a lángokkal.

Bajdó Bettina

"Mert mindenkit hazavárnak" - ezzel a gondolattal kezdődik a szombathelyi tűzoltók kisfilmje, melyet feltettek az internetre is. A filmen segélykérő hívás fut be a tűzoltóságra a művelődési és sportházból. Ijedt hang közli a tűzoltókkal, hogy a pincéből füst szivárog, s emberek ragadtak bent az alagsorban.

 



A filmen látható, hogyan készülődnek a tűzoltók, majd a sportházban hőkamera segítségével követhetjük nyomon a bent rekedtek mentését.

A film végén a nézők megismerhetik a tűzoltók célkitűzéseit is. Kiderül, hogy a hivatásosok arra törekednek, hogy az évente közel 800 riasztás alkalmával a lehető legjobban, leggyorsabban végezhessék munkájukat. A helyszín mindig más és más, a szituációk azonban tartogathatnak meglepetéseket.

A tűzoltóknak mindig tanulniuk kell, mert a világ folyamatosan fejlődik, változik körülöttünk. Az új technológiákkal új veszélyforrások is megjelennek, melyek megfelelő kezelése megfelelő ismeretek nélkül nem lehetséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!