Emberöléssel gyanúsítják az ámokfutó suzukist

Gyanúsított a nemescsói S. László, akinek élettársát a pár közös szombathelyi albérletében találták meg. A férfi a rendőrök elől menekülve karambolozott, s kómába esett.

Angyal László

A nemescsói férfi barátnőjének eltűnését június 22-én, kedden  jelentették be Veszprém megyei hozzátartozói, a lány  holttestét néhány nappal  később találták meg a pár közös szombathelyi albérletében. Előtte, vasárnap este S. László Szombathelyen, Zanati úton szabálytalanul előzött, majd a rendőri jelzésekre nem állt meg autójával. Ezután a rendőrök elől  két megyén át, nagy sebességgel menekült. Két útzárat is kikerült a járművével, végül a Veszprém megyei Kislődnél kisodródott, felborult az autóval és életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A férfi élettársát a rendőrök Petőfi Sándor utcai  közös albérletben, az ágyneműtartóban találták meg. A vasi rendőrök  ezután tartottak egy furcsa sajtótájékoztatót, ahol kiderült: S. Lászlón kívül más nem ölhette meg a lányt, ám a férfit addig nem gyanúsítják emberöléssel, amíg a kómából fel nem ébred.

Információink szerint a fiatalember  állapota hétről hétre javult: az intenzív osztályról átkerült az idegsebészetre,  jelenleg pedig a pszichiátriai osztályon ápolják. A rendőrség szóvivője, dr. Kazmar Enikő megerősítette, hogy az immáron emberöléssel gyanúsított S. László  kihallgatása megtörtént.

A gyanúsított  védőügyvédje, dr. Tóth László lapunknak elmondta: az eljárás ellen panaszt tett, mivel védence nem volt kihallgatható állapotban. Ezt egy hatósági tanú, egy szakorvosnő is megerősítette. Az ügyvéd hozzátette: a fiatalember láthatóan nem emlékszik semmire, sokszor hozzátartozóit sem ismeri fel.

Lapunk úgy tudja, hogy a rendőrség előbb orvos szakértővel vizsgáltatta meg S. Lászlót, majd a szakértői vélemény birtokában közölték vele, hogy emberöléssel gyanúsítja őt  a hatóság. Az ügyvédi panaszt elbíráló ügyészség jogszerűnek találta az eljárást. Még egy információ: a bíróság elrendelte  S. László  kötelezőgyógykezelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!