Figyelem! Ablakcseréhez kötötték a gázártámogatást

A Magyar Államkincstár nevével visszaélve csalók próbálják telefonon és személyesen is rászedni az ügyfeleket.

Kiss Tamás

A Nemzetgazdasági Minisztérium lapunkhoz eljuttatott közlése szerint az elmúlt napokban többen is jelezték, hogy az utóbbi hetekben, hónapokban jó párszor előfordult, hogy a Magyar Államkincstár nevében magukat ügyintézőnek kiadó személyek telefonon hívtak fel, vagy éppen közvetlenül a lakásukon kerestek meg állampolgárokat.

Az illetők különböző ürügyekkel kínáltak a valóságban nem létező kedvezményeket. Akadt köztük, aki a gázórát akarta ellenőrizni, másvalaki műanyag ablak beszerelését ajánlotta (előleg befizetéssel) a gázártámogatás feltételeként.

Az említett esetekkel kapcsolatban, egyben a csalók elleni védekezés elősegítése érdekében a Magyar Államkincstár arra hívja fel nyomatékosan az ügyfelei figyelmét, hogy a szervezet sem telefonon, sem személyesen nem ajánlja különböző szolgáltatások és támogatások igénybe vételét.

Ugyancsak fontos tudnivaló, hogy az energiaár-támogatások ellenőrzése során az ezzel kapcsolatos esetleges hatósági eljárás során a Magyar Államkincstár minden ügyfelét postai úton, levélben értesítette.

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy a Magyar Államkincstár munkatársai csak kivételesen végeznek a lakossági ügyfeleknél helyszíni ellenőrzést, ilyenkor minden esetben felmutatják a regionális igazgatóság fejlécével és a Magyar Államkincstár regionális igazgatójának aláírásával ellátott megbízólevelüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!