Joav Blum megszólalt - Magyarként vettem a rádóckölkedi földet!

Joav Blum magyar-izraeli üzletember arra szólította fel hétfőn Budai Gyula miniszterelnöki megbízottat, hogy azonnali hatállyal szüntesse meg az ellene folyó "rágalomhadjáratot", ellenkező esetben jogi eljárásokat indít.

MTI

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben Joav Blum, a Sukoróra tervezett kaszinóberuházás egyik befektetője Budai Gyula "legutóbbi kijelentéseire" reagált. A miniszterelnöki megbízott egy héttel ezelőtt, augusztus 16-án tartott sajtótájékoztatóján egyebek között azt mondta, hogy Joav Blumnak nem a sukorói telekcsere volt az egyetlen ingatlanspekulációja Magyarországon. Közlése szerint 2007-ben Joav Blum megszerezte a Vas megyei Rádóckölkeden egy 53 hektáros terület tulajdonjogát, majd a termőföldet magánszemélyként bevitte a Karka Kft.-be, amelynek két izraeli tulajdonosa volt. Ezt követően a termőföldet egy ciprusi offshore cégnek adták tovább, közel ötmillió euróért értékesítve. Ennek a területnek az értékét - hasonlóan Sukoróhoz - valótlanul becsülték fel - jegyezte meg.
   
Az említett Vas megyei földterülettel kapcsolatban Joav Blum hétfői közleményében arról tájékoztatott, hogy azt magyar állampolgárként vásárolta, és több mint három éve a tulajdonát képezi. A földterületet "a hamis állításokkal ellentétben" azóta nem adta el, és nem is apportálta semmilyen cégbe - közölte.
   
A magyar-izraeli üzletember közleményében azt írta, a kérdéses állítások mindegyike kivétel nélkül valótlan, Budai Gyula az állításait egyetlen bizonyítékkal sem tudja alátámasztani.
   
Álláspontja szerint "ezek a hazugságok" nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is károkat okoznak neki.
   
Joav Blum ezért arra szólította fel Budai Gyulát, hogy azonnali hatállyal szüntesse meg az ellene folyó "rágalomhadjáratot", ellenkező esetben megindítja a szükséges jogi eljárásokat Magyarországon és külföldön egyaránt, ahol az elszenvedett állítások miatt bármilyen kára keletkezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!