Fürdőkádba esett a hajszárító, meghalt az ötéves kislány

A fürdővízbe esett hajszárító okozott tragédiát szerdán este a Pusztaszentlászlóhoz tartozó Válickapusztán. Egy ötéves kislány veszítette életét.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Csütörtök délelőtt találkoztak laptársunk munkatársai az édesanyával és a hozzátartozókkal, akinek nem volt erejük beszélni a tragédiáról.

Az ötéves Kyrát fürdetés közben érte a baleset. A család két kislányt nevel, az idősebbik születésekor súlyos sérüléssel jött a világra, epilepsziát állapítottak meg nála. Az orvosok nem sok jóval bíztatták a családot, ám a szülők kitartásának, gondos ápolásának köszönhetően a gyermek lassú fejlődésnek indult. Erőfeszítésüket jellemzi, hogy Kyra  a vizsgálatok során például elveszítette látását, haja is csomókban kihullott. A faluban úgy tartják, a szülői gondosság mellett többek között nagyapja kitartó talpmasszázs kezelésének is köszönhetően, Kyra újra látott.

Az egyszerű, de szépen rendbe tartott otthonukból szülei naponta vitték a megyeszékhelyre speciális óvodába.

Anyukája sokat fogalakozott vele, mindig ügyelt rá, testvérétől például mindig külön fürdette, így történt ez szerdán este is. A Zalai Hírlap úgy tudja, az anya egy pillanatra fordult el a kislánytól, aki berántotta a vízbe a közelében lévő hajszárítót. Anyja hiába kapta ki a gyereket a kádból, már áramütés érte. Az egész egy pillanat alatt zajlott le, még a villamoshálózat biztosítéka sem kapcsolt le.

 

OLDALTÖRÉS: A rendőrség hivatalos közleménye a történtekről


A rendőrség hivatalos közleménye a történtekről


A rendőrség hivatalos közleménye a történtekről


A rendőrség hivatalos közleménye a történtekről

Szeptember 1-jén 22.29 órakor a mentőktől érkezett bejelentés a Rendőrségre arról, hogy Pusztaszentlászlón egy kislány áramütést szenvedett. A helyszínre érkező mentősök megkísérelték a gyermek újraélesztését, de sajnos nem jártak sikerrel.

A helyszíni szemle és az adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a négy éves gyermek fürdetés közben szenvedet halálos áramütést. Az ügyben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettes ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt folytat nyomozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!