MDF: bulvárpolitizálás folyik Szombathelyen

Komoly nehézségei vannak a szombathelyi MDF-nek a szükséges mennyiségű ajánlószelvények összegyűjtésével.

Angyal László

A párt megyei elnöke, Gróf István és polgármester-jelöltje, dr. Szabó Gábor  csütörtök délután sajtótájékoztatót tartott, melynek Az igazság érdekében címet adták, és hozzáfűzték: a kopogtatócédula gyűjtés margójára mondanak egy-két gondolatot. (Ismert, hogy a héten rendőrségi nyomozás indult, mert több száz, az 2006-os önkormányzati választáskor MDF-es jelöltekre leadott ajánlószelvények fénymásolatai kerültek elő.)

Elsőként Gróf István azt fejtegette, hogy nem tudják, ki, miért vette elő a szelvényeket. „Soha senki sem adott utasítást ajánlószelvények lemásolására. Remélhetőleg a rendőrség kideríti, hogy ki, milyen szándékkal szedte elő a négy évvel korábbi szelvényeket.”

Dr. Szabó Gábor szerint alvilági eszközökkel bulvárpolitizálás folyik Szombathelyen. „A politikai kultúra színvonala a bányászbéka feneke alatt van. A bunkokrácia elidegeníti az embereket a politikától.”

A politikus nem érti, hogy miért éppen egy kis párt került a célkeresztbe, hiszen legfeljebb egy vagy két hely megszerzésében reménykednek.

„Komoly nehézségeink vannak az ajánlószelvények gyűjtésével”, fogalmazott dr. Szabó Gábor, amikor arról faggattuk, hogyan hány szelvény hiányzik még az indulási jog megszerzéséhez.

Végezetül elhangzott: a 2006-os választáskor csak a kampányfőnök és az irodavezető férhetett hozzá az összes, MDF-re leadott ajánlószelvényhez. Azóta már mindketten elhagyták a pártot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!