Navracsics: a kormányzati munka legfőbb célja a gazdaság talpra állítása

A kormánynak olyan önkormányzatokra van szüksége, amelyek parterei lehetnek az ország talpra állításában és fejlesztésében - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes csütörtökön Szombathelyen.

MTI

Szavai szerint olyan önkormányzatokkal tudnak a legkönnyebben partneri viszonyt kialakítani, amelyek ugyanúgy gondolkodnak, hasonló célokat tűznek ki maguk elé, mint a jelenlegi kormányzat.

Egyáltalán nem közömbös a számunkra, hogy hány olyan városvezetőnk, hány olyan megyei vezetésünk van, akikkel ha fejlesztésekről gondolkodunk, könnyen megértjük egymást - hangoztatta, és a jelenlévők figyelmébe ajánlotta Puskás Tivadart, a Fidesz-KDNP szombathelyi polgármesterjelöltjét.

A sajtótájékoztatót követően Navracsics Tibor és Puskás Tivadar választási fórumot tartottak a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ színháztermében, 200-300 főnyi közönség előtt.

A miniszterelnök-helyettes a fórumon kijelentette: Orbán Viktor soha nem fog egy az őszödihez hasonló beszédet elmondani. Navracsics Tibor szerint erre semmi szükség, mert a Fidesz a szocialistákkal ellentétben nem csapta be az embereket, a választók úgy adtak kétharmados felhatalmazást a kormányzásra, hogy tudták, az ország nehéz helyzetben van, amiből csak éveken át tartó, kemény munkával lehet kilábalni.

Navracsics Tibor azt mondta: nem azt ígérték, hogy az ország minden problémáját egy csapásra megoldják, hanem azt, hogy a közpénzek ellopását megszüntetik és minden közpénzt közcélokra fordítanak.

Hangsúlyozta, hogy ezután is csak a gazdaság javuló teljesítményéből származó javakat lehet majd elosztani, éppen ezért a kormányzati munka legfőbb célja jelenleg a gazdaság talpra állítása, új munkahelyek teremtése.

A választási fórumon Puskás Tivadar bejelentette: minden remény megvan arra, hogy legkésőbb 2015-ig elkészül a Szombathely és Győr közötti négysávos gyorsforgalmi út és így a vasi megyeszékhely ismét bekapcsolódhat az ország vérkeringésébe.

A fórumon minkét politikus beszédét tapssal szakították meg, többen köszönetet mondtak a kormány eddigi munkájáért. Egy hozzászóló szerint az alkalmi munkavállalás megkönnyítésével kenyeret adtak sok embernek és olyan dolgon segítettek, amit az elmúlt nyolc év kormányzása képtelen volt megoldani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!