Szerdán átadás-átvétel, jövő csütörtökön alakuló közgyűlés Szombathelyen

Nem tétlenkedik a jobboldali többség: szerda délelőtt zajlik le a polgármesteri hivatalban az átadás-átvételi procedúra, jövő csütörtökön lesz az alakuló közgyűlés.

Angyal László

A Fidesz szombathelyi irodájában kedden délután dr. Puskás Tivadar, a vasi megyeszékhely vasárnap megválasztott polgármestere és Harangozó Bertalan, a Fidesz-KDNP kampányfőnöke értékelte az önkormányzati választásokat, illetve  ismertették a következő egy hét politikai menetrendjét. 
 
A két politikus a kampány végeztével az együttműködés fontosságát hangsúlyozta. Emlékeztettek az új közgyűlési arányokra, amikor leszögezték: a választók kétharmados felhatalmazást adtak a jobboldalnak. Ugyanakkor azt is elmondták, hogy az egyértelmű felhatalmazással egyértelmű felelősség is jár. A következő napokban a város érdekeit szem előtt tartva, a közgyűlésben lévő többi politikai erő képviselőivel elkezdjük a tárgyalásokat.

Dr. Puskás Tivadar ismertette a politikai menetrendet:  szerda délelőtt lesz az átadás-átvétel a polgármesteri hivatalban, az alakuló közgyűlést az  új polgármestere jövő csütörtökön, este hat órára hívta össze. Újságírói kérdésre is felelt a városvezető: a kompenzációs listáról Harangozó Bertalan kerül be a közgyűlésbe.

Dr. Puskás Tivadar nem kívánta bővebben kommentálni a hírt, miszerint lehet, hogy dr. Ipkovich György nem lesz ott az új közgyűlésben. Csupán annyit mondott: sajnálnám, ha a nyolc év alatt felhalmozott értékes információk kárba vesznének.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!