Tagrevízió vár a szocialista pártra

Az MSZP múlt hétvégi országos választmánya elnökhelyettessé választotta Szűcs Gábort. A vasi politikust a szocialista párt jövőjéről is kérdeztük.

Nagy Ildikó

A szombathelyi Szűcs Gábor, az MSZP alapító tagja dr. Stipkovits Ferenccel vasi delegáltként vett részt az MSZP múlt hétvégi választmányi ülésén, amelynek egyik fontos része a tisztújítás volt.

Szűcs Gábor korábban a választmány szervezeti-, személyi- és költségvetési munkabizottságát irányította. A választmányi ülésen született döntés értelmében ezt a feladatát folytathatja, sőt: a delegáltak a választmány elnökhelyettesévé választották, méghozzá ellenszavazat nélkül.

- Nem kérdés, hogy a pártnak meg kell újulnia. Ezen kívül meg kell találnunk azokat a korszerűbb szervezeti formákat, amelyek megkönnyítik a kapcsolattartást a tagokkal. Ugyanakkor a parlamenti választási rendszerhez is igazodnunk kell. A logika is azt diktálja, hogy választókerületekhez igazodva tartsuk a kapcsolatot tagjainkkal és a választópolgárokkal - mondta el megkeresésünkre a vasi szocialista politikus.

Szűcs Gábor hozzátette: a MSZP-n belül a jelenlegi helyzetben nem lehet elkerülni a tagrevíziót. Helyben le kell ülni a tagokkal, és el kell beszélgetni a jövőről: ki milyen feladatot vállal mondta.

A választmányi ülésen felszólalt Gyurcsány Ferenc is, aki bejelentette: Demokratikus Koalíció néven új platformot alakít a párton belül. Arra a kérdésre, hogy csatlakozik-e a Gyurcsány-féle platformhoz, Szűcs Gábor határozott nemmel válaszolt.

- Gyurcsány Ferenc tevékenysége nem szolgálja sem a párt, sem a társadalom érdekeit. Meggyőződésem,  - és ezt a véleményemet sohasem titkoltam - hogy az őszödi beszéd után le kellett volna mondania - fogalmazott Szűcs Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!