Főorvosi, adjunktusi kinevezéseket adtak át a Markusovszky kórházban

Dr. Pető Ernő emlékünnepség volt kedden a Markusovszky kórházban. A koszorúzás után emlékplaketteket, főorvosi, adjunktusi kinevezéseket adtak át.

Greiner-Csapó Júlia

Vasvármegye és  Szombathely közkórházának alapítója, dr. Pető Ernő emlékére az ünnepi megemlékezés mellett tudományos ülést is tartottak kedden a Markusovszky kórházban.

A program az annunciáta szerzetes ápolónővérek emléktáblájának koszorúzásával kezdődött. Megemlékeztek dr. Pető Ernőről a kórház emlékparkjában, ahol ünnepi beszédet mondott dr. Lakner László elnök-vezérigazgató főorvos, aki kiemelte: hamarosan újabb uniós forrásból  korszerűsítik a kórházat. Az emlékünnepséget a kórház Romhányi termében tartották, ahol köszöntőt mondott prof. dr. Salamon Antal, a Tudományos Bizottság elnöke.

Az orvoslás evolúciója, fejlődésének fontosabb állomásai címmel előadást tartott prof. dr. Schneider Imre. Emlékplakettet kapott prof. dr. Schneider Imre, és dr. Kádas László (posztumusz). Átadták a főorvosi, adjunktusi kinevezéseket, születésnapi jubileumi érmeket, emléklapokat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!