Markó Sándor-díjat kapott a szombathelyi közjegyző

Aktív kamarai tevékenységéért a Magyar Országos Közjegyői Kamara Markó Sándor Díját kapta meg dr. Molnár Balázs szombathelyi közjegyző.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A díj névadója,  Markó Sándor rozsnyói királyi közjegyző, a Kassai Királyi Közjegyzői Kamara alapító tagja, egyben titkára is volt. Jogi szakíróként cikkei jelentek meg a közjegyzői munka gyakorlati kérdéseiről a Jogtudományi Közlönyben. Megírta az evangélikus egyház alkotmányát Egyházi törvénykezés címmel, valamint  a Kassai Királyi Közjegyzői Kamara 25 éves történetét.

A királyi közjegyzőség mozgalmaiban ugyancsak tevékeny részt vállalt. A közjegyzői pályán szerzett érdemeiért királyi tanácsosi címet kapott. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara döntése szerint aktív kamarai munkája elismeréseként az idén dr. Molnár Balázs kapta meg a díjat.

A Szombathelyen dolgozó közjegyző 1981-ben szerzett diplomát a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen, majd 1984-ben tett jogi szakvizsgát. Szakmai pályafutását a bírói karban kezdte, 4 évet dolgozott a szombathelyi városi bíróságon.

A magánközjegyzőség megalakulásakor, 1991-ben nevezték ki Szombathelyre közjegyzőnek, hosszú ideje tagja a Győri Közjegyzői Kamara Elnökségének. 2007 óta a Győri Közjegyzői Kamara elnöke.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!