Megkezdődött az egészséghét Szombathelyen

Nagyon gazdag az idei szombathelyi egészséghét programja. A nyitónapon a Művelődési és Sportházban különféle méréseken lehetett résztvenni, de kevesen éltek a lehetőséggel.

Némethy Mária

Szombaton volt a nyitónapja az idei, sorrendben immár tizenötödik szombathelyi egészséghétnek, amelynek a középpontjában a légzéssel kapcsolatos betegségek, terápiák - azaz az asztma, az allergia, a légúti megbetegedések és a dohányzás elleni küzdelem  - állnak.

A Humán Civil Ház, az Egészséges Városok Szövetsége Szombathelyi Szervezete és a Városi Védőnői Szolgálat, valamint egészségügyet támogató civil szervezetek, egészségügyi magánvállalkozók szép számban voltak jelen az Agora Művelődési és Sportházban szombaton.

Érdeklődő azonban kevés volt (egy szervező szerint kevesebb, mint tavaly). Pedig lehetőség nyílt vércukorszint, koleszterin, testsúly, vagy ultrahangos csontsűrűség, fittségi állapot  mérésére.  Volt újraélesztési és defibrillátor bemutató is. Délelőtt a város óvodásai, délután iskolások léphettek fel a színpadon (ott jártunkkor éppen egy vácis kislány énekelt horvátul).  

Hétfőn a Bem József utcai Humán Civil Házban,  az Esélyek Házában, s más helyszíneken lesznek programok. Délután fél 5-től a Bem József utcai Napraforgó, valamint a Váci utcai Százszorszép bölcsődék sószobáit nyílt nap keretében minden bölcsődés korú gyermek és családja igénybe veheti. 17 órától a szívbetegségek megelőzéséről a Haladás Művelődési Házban (Szövő utca) dr. Németh Orsolya kardiológus, a vastagbélrák megelőzéséről a Prevenciós Házban (Nádasdy utca 4.) dr. Patai Árpád gasztroenterológus főorvos  tart előadást, a jógalégzésről a Kiskar utcai Esélyek Házában lesznek gyakorlatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!