Rendőrségi hírek: angol nyelvkönyvet loptak el a teherautóból

Több betörés is történt kedden Vas megyében. Szombathelyen az egyik Paragvári utcai lakásból mikrohullámú sütőt és hűtőszekrényt vittek el.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Dolgozók útján az egyik üzletbe kedden ismeretlenek lopott vagy hamis kulccsal jutottak be az épületbe és onnét  40.000 forint készpénzzel távoztak. Az ügyben büntetőeljárás indult.

Szintén kedden az egyik Paragvári utcai lakásba betörték a bejárati ajtót, ezután mikrohullámú sütőt, hűtőszekrényt vittek el. A lopással okozott kár meghaladja a 20.000 forintot. 

Egy cáki hölgy jelezte, hogy kedden kora délután lakóházuk nyitott ajtaján keresztül besurrantak és elvitték a kézitáskáját a benne lévő személyes iratokkal, valamint körülbelül 30.000 forint  és 200 euro készpénzzel együtt.

Egy kőszegi lakos jelentette kedden késő este, hogy lakóházuk udvarán lopáson tetten ért két személyt, de a rendőrök kiérkezéséig az elkövetők elmentek a helyszínről. A gyors rendőri intézkedésnek és adatgyűjtésnek köszönhetően a Kőszegi Rendőrkapitányságon előállítottak két helybeli lakost, akik megalapozottan gyanúsíthatók, hogy a bejelentő udvarán leparkolt motorokból benzint kíséreltek meg ellopni.

Szentpéterfán kedden este egy az úttest szélén álló, lezárt parkoló tehergépjármű jobb első ablaküvegét  betörték és ellopták az ülésen hagyott angol nyelvkönyveket, valamint 2 darab kézitáskát a benne lévő személyes iratokkal, pénztárcával és lakáskulccsal. Az anyagi kár a 20.000 forintot is meghaladja.

 

OLDALTÖRÉS: Vadbalesetek a megye útjain

 

 

 

Vadbalesetek a megye útjain

Egy nagymizdói lakos kedden este Körmend belterületén, a Hegyaljai úton közlekedett. Haladása közben egy, a menetirány szerinti jobb oldali fűvel benőtt telekről őzbak ugrott járműve elé. A személygépkocsi vezetője a hirtelen fékezés ellenére sem tudta az ütközést elkerülni. Az anyagi kár közel 50.000 forint.

Szerdán hajnalban a 86-os számú főúton egy zalacsébi lakos autójával Szőce-Rimány felől Nádasd irányába haladt, közben a bal oldali árokból egy őz suta ugrott elé. Az ütközés következtében az állat elpusztult. Az anyagi kár
körülbelül 400.000 forint.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a vadbalesetek elkerülése érdekében ezúton is kéri a gépkocsivezetőket, hogy a vadveszélyt jelző tábla figyelembe vételén túl fokozott körültekintéssel közlekedjenek, különös tekintettel a mezőgazdasági művelés alatt álló területek (kukoricatáblák), fás-bokros útszakaszok környékén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!