Szombaton az AFA-kupáért játszik a Haladás Crushers

Az AH Gladiators ellen játszik döntőt szombaton ebédután a szombathelyi Haladás Crushers amerikaifoci-csapata a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A zöld-fehér csapat veretlenül jutott az AFA-kupa döntőjébe, négy mérkőzés után 122:45-ös mutatóval rendelkeznek. Az alapszakaszban 14:6-ra győztek idegenben a Zala Predators ellen, majd szintén idegenben a Budapest Eagles-t fektették kétvállra, simán hozva 30:0-ra a mérkőzést. Kovács Miklós fiai hazai pályán sem voltak kevésbé eredményesek, az osztrák AH Gladiators ellen 44:12-re győzött a Crushers.

Az ausztriai Dietersdorfban rendezett helyosztót első helyen várták, így a negyedik helyen álló Eagles ellen kellett játszaniuk. 34:27-re verték a pesti sasokat, ezzel bekerültek az AFA döntőjébe, ahol az AH Gladiators-szal kell megküzdeniük a kupáért.

A Gladiators is mindössze egyszer szenvedett vereséget, a Zala Predarors ellen kaptak ki. Eredményeik: AH Gladiators-AV Planet Eagles 34:14, Zala Predators-AH Gladiators 52:26, majd AH Gladiators–Zala Predators 34:22.

- Mindenkit megvertünk, így egyértelmű, hogy nem állunk meg, elvárás a győzelem, mi hozzuk el a kupát - mondta el megkeresésünkkor Kovács Miklós, a csapat edzője.

Tekintve, hogy valóban csont nélkül került a döntőig a Győr Sharks játékosaival megerősített Crushers, nem is lenne meglepetés, ha a kupával együtt jönnének haza. Ha így lenne, a csapat fennállása legnagyobb sikerét érné el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!