Egyszer volt. hol nem volt: Mesélő Szombathely

December 17-én mesélt a gyerekeknek politikus, rendőr, sportoló, újságíró, zenész, lelkész és bölcsész is.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Híres emberek és közéleti szereplők meséltek a Savaria mozi nagytermében December 17-én délelőtt az óvodásoknak, délután pedig a kisiskolásoknak. Délelőtt Dr. Takátsné dr. Tenki Mária SzMJV tanácsnoka, Jakab Bálint református lelkész, Kovács Ági NymE-SEK Bölcsészettud. karáról, Kálmánchelyi Zoltán színművész és Varga Albin, a Gencsi Hagyományörző Néptáncegyüttes tagja meséltek az óvodásoknak.

Délután a kisiskolások foglalták el a nagyterem széket, a meséket ekkor Lazáry Viktor, Szombathely alpolgármestere, Dr. Nátkai Györgyi a Vas megyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője, Pankár Tibor, a Falco KC játékosa, Simon Erzsébet, a Vas Népe napilap újságírója, Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho zenekar frontembere olvasta fel.

A meghívott vendégek foglalkozásukról és a mesékkel való kapcsolatukról ejtettek néhány szót, majd egy fotelban ülve mesélték el a mozivászonra vetített képkockákhoz a történeteket. A kisgyerekek ajándékokat is kaptak  Pankár Tibor kosárlabda-játékostól (egy a Falco KC által aláírt kosárlabdát, és két könyvet) nyertek a kérdésekre helyesen válaszoló gyerekek. Természetesen az előadás után mindenki kapott szaloncukrot a szervezőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!