Megjelent - Dickens: Copperfield David II. kötet

Vajon különös tehetség vagy szerencse kell-e ahhoz, hogy egy író olyan örökzöld történetekkel ajándékozza meg a világot, amelyek emberöltőkön át is képesek elvarázsolni az olvasókat? Ilyen szerző volt az Charles Dickens, aki olyan nagyszerű regényekkel örvendeztette meg nagyérdemű olvasóit, mint a Pickwick Klub, a Twist Olivér, vagy a 1850-ben kiadott Copperfield Dávid. Az önéletrajzi ihletésű regényt két évig írta a szerző. A hatalmas mű második kötetével zárja a Pannon Lapok Társasága a karácsonyi ajándéknak is méltó 16 kötetes sorozatát.

Merklin Tímea

Gonosz férj változtatta börtönné az életüket

A filmgyártás kezdetétől egészen napjainkig sorra készültek Dickens-feldolgozások, így az édesanyját korán elvesztő kisfiú, Copperfield Dávid felnőtté válásának történetét eddig közel hússzor dolgozták fel. Dickens regénye fordulataival és mély emberismeretével fiatalok és idősek millióit nyűgözte le a könyvek mellett a filmvásznakon. Az olasz RAI Televízió 2009-ben készítette pazar feldolgozását. A sztorit ismerjük: az ifjú Copperfield Dávid körül összeomlik a világ, amikor fiatal édesanyja hozzámegy egy zsarnokian gonosz férfihez, aki olyan új szabályokat vezet be, amelyekkel David és édesanyja számára börtönné változtatja a mindennapokat. A férfi, hogy fokozza a megpróbáltatásokat, még vénlány nővérét is magához veszi a házba...
 

Komondi Gabriella: Érzelemdúsan

- Dickens érzelemdúsan, őszinte emberséggel, részvéttel és humorral ábrázolja alakjainak sorsát. A Copperfield Dávid című regény felejthetetlen, már-már megérinthető figurái valamennyien tipikus dickensi teremtmények, fontos emberi tulajdonságokat megszemélyesítő alakok. Az árnyalt lélektani jellemzések  a főhős életkorának megfelelőek, a ki nem mondott mondatok pedig izgalmassá teszik a végül letisztuló történetet.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!