Sárvári wellnessfürdő: szépségkirálynők az új részleg avatásán

Átadták csütörtökön a Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő új családi élményfürdőjét, melyben gyermek- és hullámmedence, trambulin és mászófal is megtalálható. A legbátrabbak a 3 óriási, épületet elhagyó, majd visszatérő csúszdát is kipróbálhatják.

Greiner-Csapó Júlia

Új családi élményfürdőt adtak át szerdán a Sárvári Gyógy-és Wellnesfürdőben. A  beruházással megjelenésében és kínálatában is a hazai palettán egyedülálló fürdőközpont jött létre. - A hárommilliárdos fejlesztéshez támogatást adott az önkormányzat és az európai unió is, és mintegy tizenegy hónap alatt valósult meg  - mondta Vancsura Miklós, a Sárvári Gyógy-és Wellnesfürdő ügyvezető igazgatója. Az ünnepségre ellátogatott Bánki Erik, a Parlament Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke is.

A meglévő és új fürdő épületet egy világos folyosó köti össze. Míg a 2002-ben átadott medencetér elsődlegesen a pihenést és a gyógyulást szolgálja, addig az új élményfürdő a családoknak, fiataloknak nyújt szórakozást. A bababirodalomban a játékokkal felszerelt pancsoló medence, játszósarok, baba-mama szoba, pelenkázó, babakonyha és egy tepidárium (melegedő) várja a legkisebbeket. A pancsoló medencéhez egy óriási jakuzzi kapcsolódik, ahonnan a szülők szemmel tarthatják gyermekeiket.

Az óvodás és iskoláskorú gyermekek a vidám játékokkal ellátott gyermekmedencén kívül számos csúszda közül választhatnak kedvükre valót. A legbátrabbak a 3 óriási, épületet elhagyó, majd visszatérő csúszdát is kipróbálhatják.
A fürdőben nem csak a víz kap szerepet. Az aktív  időtöltést szolgálja a nyolc méter magas mászófal, a trambulin, csocsó, léghoki és a pingpong asztal is. A galérián lévő pihenőtérben a vendégek akár filmeket is nézhetnek. 

A hét év alatti gyermekekre a játszóházban képzett óvónők vigyáznak, míg a szülők a gyógyvizes medencékben, a szauna-világban vagy a wellness részlegen regenerálódhatnak. Az új épületszárnyban hullámmedencét, 25 méteres úszómedencét, fitnesztermet, bowlingpályát és hatalmas pihenőtereket alakítottak ki. A beruházással európai színvonalú wellness részlegek jöttek létre. Az új létesítmény terveit Czigány István készítette, a kivitelezést a ZÁÉV Zrt. végezte.

A fürdő alternatív energiaforrások felhasználásával üzemel. Az elfolyó szennyvizet tisztítják,  hőszivattyúkat telepítettek, ezekkel  biztosítják a hosszú távú fenntarthatóságot.  Minimalizálták a klórhasználatot egy ultraszűrős technológia bevezetésével. Csökkentették a  károsanyag-kibocsátást is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!