Százmillió a szentgotthárdi barokk templom belső restaurációjára

Az országgyűlés keddi napján a kormánypárti többség elfogadta Bana Tibornak (Jobbik) a költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványát: 100 millió forintot szavaztak meg a szentgotthárdi barokk templom belső restaurációjára.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A szentgotthárdi templom az ország harmadik legnagyobb barokk temploma, Szentgotthárd város jelképe. A templom belső restaurációja - melyhez a pontos tervek is rendelkezésre állnak - szükséges és sürgős feladat. Ezért nyújtottam be két költségvetési módosító javaslatot is ezzel kapcsolatban, bízva abban, hogy ha a 250 milliós esetleg nem is, de a 100 milliós javaslat elnyeri a parlament többségének támogatását, írja közleményében Bana Tibor, a térség országgyűlési képviselője.

A parlament kedden délelőtt 287 igen, 68 nem és 1 tartózkodás mellett fogadta el a költségvetési módosító indítványt.

A ciszterci templom egyébként másfél év alatt újult meg külsőleg. Megerősítették a külső vakolatot, megtörtént a színezés. Az oldaltető, a homlokzat és a torony is megújult, valamint restaurálták a kődíszeket, szobrokat is. A rekonstrukció nyolcvanmillió forintba került. A pénzt az egyházmegye és a hívek adták össze.

Huszonöt ellenzéki módosítóra mondott igent a kormánytöbbség

A fideszes-kereszténydemokrata többség összesen 25 LMP-s és jobbikos módosító javaslatra bólintott rá, amelyek összesen 2,5 milliárd forinttal növelik a kiadásokat és a hiányt.

A legnagyobb tétel ebből a LMP-sek azon javaslata, amely 521 millió forinttal megemelte a nemzeti parkok beruházási kertét. Hasonló mértékben, 500 millió forinttal nőhet határon túli magyarok oktatási programja - ezt a Jobbik javaslatára szavazta be a Fidesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!