Leader-program: úrra lenni a zűrzavaros helyzeten

A nyugat-dunántúli Leader akciócsoportok munkaszervezetei a pályázatok átláthatóságának, logikusabb tervezésének megteremtéséről tanácskoztak.

Prófusz Péter

Tóth László Ödönné, a Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület munkaszervezet-vezetője arról tájékoztatott, hogy a vidékfejlesztési minisztérium a Leader program átalakítására munkacsoportot hoz létre, melybe a helyi akciócsoportok régiónként két főt delegálnak. E munkában Páliné Keller Csilla, az Alpokalja-Ikvamente Leader Egyesület és Szabó Tibor, a Zala Termálvölgye Egyesület munkaszervezet-vezetői vehetnek részt az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. és IV. tengelyének pályázati rendszeréhez kapcsolódó jogszabályi módosítások előkészítésében. 

A pályázatok körül kialakult zűrzavaros helyzet, a benyújtástól a döntésig eltelt hosszú idő, az átgondolatlan tervezés, a szabályzatok értelmezési problémái miatt alakult ki. Az értekezleten megválasztott képviselőket a munkaszervezet-vezetők azzal bízták meg:  ragaszkodjanak a stratégiai tervezés logikai elemeinek követéséhez. A jelenlévők hangsúlyozták: amennyiben tapasztalataikat figyelembe veszik, akkor a vidéki fejlesztéseknek köszönhetően a hazai Leader program megítélése is javulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!