Magára robbantotta a családi házat Papkeszin

A vezetékes gáz robbant fel vasárnap éjszaka a Veszprém megyei Papkeszihez tartozó, úgynevezett Colorkémia lakótelep sorházának egyik lakásában; a robbanás feltehetően a tulajdonos öngyilkossági szándéka miatt következett be - tájékoztatta Horváth István, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese az MTI-t.

MTI

A súlyos sérüléseket szenvedett férfit - a lakás tulajdonosát - a veszprémi kórházba szállították - tette hozzá. A lángba borult házban, amelynek egy fala is kidőlt, a tüzet öt járműfecskendővel 22 tűzoltó fékezte meg - mondta az ügyeletes. Hozzátette: a sorház többi lakására nem terjedt át a tűz, csupán cserepek estek le a tetőről a robbanás ereje miatt.
   
A mentés időszakára elzárt közműveket újra üzembe helyezték, így a lakótelepen hétfő hajnaltól már ismét van gáz- és áramellátás - tájékoztatott Horváth István.

Hozzátette: az ügyben - mivel feltehetően szándékos gázrobbantás történt - a rendőrség nyomozást indított, s a tűzeset körülményeit vizsgálja a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!