Csatornáznak a Rákóczi utcában

A Vasivíz Zrt. csatorna- és vízrekonstrukciót végez a Rákóczi utcában. A munkák miatt útlezárásra és forgalmi változásokra is számítani kell. A munkák hétfőn kezdődtek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hompasz Gyula, a Vasivíz Zrt. fejlesztési főmérnöke elmondta, hogy reggel átadták a munkaterületet, s elkezdődött a bontás a Rákóczi utcában.

- Az Iseum felújításához kapcsolódóan, és a Thököly utcai körforgalom kialakítását megelőzően víz- és csatornarekonstrukciót végzünk a Rákóczi Ferenc utcában - folytatta a főmérnök. - A Rákóczi utcában a Thököly utca és a Batthyány térig tartó szakaszon gerinc- és bekötővezetékeket cserélünk, a munkák során az utat is fel kell bontanunk. Három szakaszra osztottuk a munkálatok. Elsőként a Batthyányi térnél dolgozunk, majd Thököly utcai szakasz következik, végül a Thököly utcai buszmegállónál fejezzük be a felújítást. Úgy tervezzük, hogy március 14-re végzünk a munkákkal, de  a határidő betartásához az időjárásnak is kegyesnek kell lennie hozzánk. Több épületnél is bekötővezetékeket kell cserélnünk, valamint a külső csapok átmérője is túl szűk, ezek helyett nagyobbat építünk be.

A főmérnök hozzátette, a szennyvízcsatorna rendszerben kisebb javításokat végeznek majd a zeneiskolánál. A rekonstrukció során útlezárásokra is számítani kell, s  megváltozik a forgalmi rend is.

- A munkálatok ideje alatt folyamatos szolgáltatást garantálunk - hangsúlyozta Hompasz Gyula - , az átmeneti vízkorlátozásokról előre tájékoztatjuk az érintetteket. A nagyobb munkákat hétvégén végezzük, hogy kevésbé zavarjuk meg a belváros forgalmát. A balesetek megelőzése érdekében néhány parkolóhelyet is megszüntetünk. Az autóbuszok közlekedése nem változik, azonban a buszmegálló átmenetileg harminc méterrel előbbre kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!