Angliai tanulmányút: az ÁNTSZ nem kapott nemzetközi értesítést Klaudia haláláról

Az ÁNTSZ nem kapott értesítést a Batyi Klaudia halálát okozó esetleges vírusfertőzés miatt. Ha Angliából hazatért diák megbetegedett volna, arról is tudnának.

Nagy Ildikó

Az angliai tanulmányúton tragikus hirtelenséggel elhunyt 16 éves sorokpolányi diáklány, Batyi Klaudia boncolását végző orvosok  állítólag  súlyos vírusfertőzésre gyanakodtak. Ám ha ez valóban így lenne, akkor az angol egészségügyi hatóságnak hivatalból értesítenie kellett volna az Országos Tisztiorvosi Hivatalt. Ezt mondja dr. Stánitz Éva, az ÁNTSZ kistérségi tisztifőorvosa is, aki állítja: nem kaptak ilyen jellegű értesítést.

A tisztiorvosi szolgálatnak egyébként arról is lenne tudomása, ha az Angliából hazatért diákok közül többen megbetegedtek volna, a háziorvosoknak ugyanis jelenteniük kellett volna ezeket az eseteket.

Dr. Stánitz Éva azt mondja, a szülők bizonyára a hivatalos, a boncolás eredményét tartalmazó dokumentumokat is megkapják majd, és azok ismeretében majd többet lehet tudni az egyelőre érthetetlen halálesetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!