Három halott az M6-oson: forgalommal szemben haladt az Opel

Két autó ütközött össze szerdán hajnalban Iváncsa térségében, az M6-os autópályán, az 50-es kilométer közelében. A balesetben hárman meghaltak, a forgalmat a helyszínelés idejére a 6-os főútra terelik.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A rendőrség közölte: az elsődleges adatok szerint egy személykocsi - egyelőre ismeretlen okból - az autópálya Budapest felé vezető sávjában a forgalommal szemben haladt, amikor összeütközött az ott szabályosan közlekedő kisteherautóval.

A  Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, R. Szabó Ágnes elmondta: a személyautóban utazó három ember a helyszínen meghalt, holttestüket a tűzoltók vágták ki az összeroncsolódott járműből. A kisteherautó sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett. Tájékoztatása szerint az érintett útszakaszról a helyszínelés és a műszaki mentés idejére Perkáta felé terelik el a rendőrök a forgalmat.

Németh-Kész Mónika rendőrségi szóvivő reggel 8 óra előtt közölte: hajnali 04 óra 57 perckor érkezett a jelzés a rendőrségre, miszerint baleset történt az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán az 50+100-as km szelvényben, Iváncsa magasságában.

Egy régi típusú Opel Corsa szemben haladva a forgalommal összeütközött egy Ford Tranzittal, az Opelben utazó három férfi azonnal életét vesztette. A sofőr egy 56 éves ercsi férfi, míg egyik utasa egy 55 éves szintén ercsi férfi. A harmadik személy beazonosítása még folyamatban van. Mindhármukat a tűzoltók vágták ki a roncsból. A Ford Tranzit utasa az elsődleges adatok alapján könnyen sérült, őt a mentők kórházba szállították - írja az fmh.hu.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit, melynek során arra a kérdésre is keresik a választ, hogy a gépkocsivezető fogyasztott-e alkoholt, illetve más, a vezetésre hátrányosan ható szert mielőtt a volán mögé ült volna, illetve hol hajtott fel szemben az autópályára - tette hozzá a szóvivő.

A rendőrök az autópálya Budapest felé vezető oldalát a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a balesettel érintett szakaszt lezárták. A főváros felé vezető forgalmat az 55-ös kilométer szelvényben Perkátánál a 6-os főútra terelik. A gépkocsik a 49-es km szelvényben, Iváncsánál tudnak visszamenni a pályára.      

 

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!