Összeverték a fiatalokat, elvették a pénztárcájukat

Bravúros gyorsasággal fogták el a szombathelyi rendőrök azt a két személyt, akik két fiatalkorút raboltak ki március 16-án este a megyeszékhelyen. Előzetes letartóztatásban vannak.

Tersztyánszky Krisztina

Március 16-án este két hasonló bűntény történt a vasi megyeszékhelyen. A Tóth Árpád utcában egy tizenhét, a Károly Róbert utcai kutyafuttatón pedig egy tizenöt éves fiatalt rugdostak és vertek össze ismeretlenek, és vették el övtáskájukat, mobiltelefonjukat, pénztárcájukat.

Egyikük még aznap este, másikuk másnap reggel tett bejelentést a Rendőrkapitányságon. A rendőröknek kevés adat állt rendelkezésükre, ennek ellenére forrónyomon üldözés keretében már a bűncselekmény másnapján fény derült az elkövetők kilétére.

Előbb az egyiküknél, majd a másikuknál tartottak házkutatást, az elrabolt  tárgyak  jó része előkerült. Megtalálták a fiatalok okiratait is, amelyeket a rablók a helyszín közelében elszórtak. A Szombathelyi Városi Bíróság március 19-én mindkét elkövetőt előzetes letartóztatásba helyezte. Rablás bűncselekményért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés lehet a büntetésük.

A kihallgatáson arra is fény derült, hogy az egyik elkövető egy másik  társával más, kifosztásos és egyéb erőszakos bűncselekményekben is érintett volt. Vallomásaik alapján terhükre róható a Szőlős utcában január 12-én hajnalban leégett lakóház szándékos felgyújtása is.

Hollósi Gábor rendőr ezredes, szombathelyi rendőrkapitány a csütörtöki sajtótájékoztatón azt is elmondta: az elmúlt évben  Szombathelyen többszörösére nőtt a rablások száma a megyeszékhelyen a korábbi évekhez képest. Az elkövetőt az esetek háromnegyed részében sikerül elfogni.

 

 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!