Tragédia a tanulmányúton: a boncolás sem adott választ arra, miért halt meg Klaudia

A boncolás sem adott magyarázatot arra, miért halt meg Angliában a Herman iskola 16 éves diákja, Klaudia. Az igazgató cáfolja a hírt, hogy több, Angliából hazatért hermanos diák is megbetegedett.

Nagy Ildikó

- Boncolás volt, eredmény nincs - summázza az elmúlt nap történéseit Batyi Lajos, az Angliában múlt szerdán  tragikus hirtelenséggel elhunyt 16 éves diáklány, Klaudia édesapja. Hozzáteszi: a toxikológiai vizsgálat eredményére még két hetet kell várni.

Batyi Lajos azt mondja, nem nyugszik bele az angliai boncolás eredményébe, pontosabban: eredménytelenségébe. Szeretné, ha a holttest hazaszállítása után itthon is elvégeznék a boncolást, hogy megtudják, mi okozhatta lányuk  halálát. Azt viszont még nem tudni, mikor hozzák haza a Klaudia holttestét.

- Beszéltem az ügyvédemmel, és Angliában is keresünk egy ügyvédet, meggyőződésem ugyanis, hogy a lányomat meg lehetett volna menteni - mondja az apa.

- A diákok csütörtökön hazaértek, egy tanár jött velük haza. A kint maradt két kolléga csütörtökön, a boncolás után telefonált, azt mondták, mivel szervi bajt nem találtak, valószínűleg vírusfertőzés okozhatta Klaudia halálát. Ezért az angol orvosok azt tanácsolták, hogy a hazatért diákokra fokozottan figyeljenek a szüleik, és ha gyanús tüneteket észlelnek, vigyék őket orvoshoz - mondja Beer László, a Herman Ottó Szakképző Iskola igazgatója.

Csupán egy anyuka jelezte, hogy a gyereke köhög, náthás, láza azonban neki sincs  teszi hozzá az igazgató, cáfolva azt az országos kereskedelmi televízióban elhangzott hírt, hogy több, Angliából hazatért gyerek is beteg.

Az a legmegdöbbentőbb az egészben, hogy Klaudia nem volt beteges. Mondogattam is a feleségemnek, milyen szerencsések vagyunk, hogy mindkét gyerekünk egészséges - sóhajt fel az apa.

- Beszéltem Klaudia osztálytársával, akivel egy szobában aludt a lányom. Elmesélte, hogy Klaudia már kedden délután rosszul érezte magát, le is feküdt. Fájt a feje, lázas volt, és a lábait is fájdította. Hűtőfürdőt vett, ám utána sem lett jobban, egyfolytában hányt. A tanárok akkor hívták ki a mentőket, akik csak tanácsot adtak telefonon keresztül. A lányom nem lett jobban, így másodszor is hívták a mentőket, akik állítólag a pulzusát sem mérték meg. Klaudiát és a tanárokat is nyugalomra intették, és elmentek - idézi fel az apa, mit mesélt neki a lánya osztálytársa.

Tízmillió forint összegű biztosítása volt a diákoknak, nem értem, miért nem vitték kórházba Klaudiát  kérdezi, és hozzáteszi: addig nem nyugszik, amíg ki nem derül, mi okozta a lánya halálát, és felel-e valaki a történtekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!