Csaba utca: megkezdődik a felüljáróépítés

Rövidesen megtörténik a munkaterület átadása, s megkezdődhet Szombathelyen, a Csaba utcában a közúti felüljáró építése.

Erős D. Zoltán

Két éve úgy tűnt, hogy megfeneklik  Szombathelyen a Csaba utcában tervezett  külön szintű közúti-vasúti csomópont kialakítása - emlékeztetett az előzményekre dr. Puskás  Tivadar, Szombathely  polgármestere. Időközben az akadályok elhárultak így megvalósulhat a 2,5 milliárd forintba kerülő beruházás.

- Látványos szakaszába érkezett a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal  2009-ben megkezdett  korszerűsítése - mondta Pál László, a beruházó GySEV  beruházási és fejlesztési igazgatója. A 48,6 milliárd forint   összértékű projekt  részeként valósul meg a szombathelyi közúti felüljáró. A beruházást eddig egy elhúzódó peres eljárás hátráltatta. 

Ez az akadály elhárult, így belátható időn belül megtörténik majd a munkaterület átadása. A kivitelezés  tervezett ideje 585 nap, addig a környéken élőktől, illetve az arra közlekedőktől türelmet kérnek.  Ennek fejében a térségben biztonságos közlekedési feltételeket teremtenek nem csak az autósok, de a kerékpárosok és a gyalogosok számára is. 

A beruházás során egy hét pilléren álló, 155 méter  hosszú közúti felüljárót építenek, ismertette a részleteket Béres Levente, a kivitelező konzorcium egyik tagjának üzletágvezetője. Ezzel párhuzamosan a gyalogos, valamint a  kerékpáros közelekedéshez egy 45 méter hosszú, s 4,5 méter széles aluljárót is kialakítanak.

Mint minden működő csomópont  átalakításánál, a munkálatok idején itt is forgalmi  változásokra lehet számítani. A kivitelezők ígéretet  tettek arra, hogy  ezekről folyamatosan és időben tájékoztatják majd a lakosságot, illetve az arra  közlekedőket.   
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!