Egyesületet alapítottak a szőlősi patrióták

A szombathelyi városrészt hajdan jellemző pezsgő kulturális és sportélet felelevenítésének szándékával jött létre a Szőlősi Patrióták Kulturális és Sportegyesület.

Ölbei Lívia

A 38 fővel megalapított egyesület elnöke Kissné Cenkov Krisztina, aki sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a szőlősi patrióták mindenekelőtt komoly vállalást tettek: összegyűjtik, felkutatják a városrész történetével kapcsolatos emlékeket, dokumentumokat a kutatómunka eredményét pedig kiállítás formájában mutatják be a közönségnek.

A frissen létrehozott  egyesület székhelye a szőlősi klub lesz, ahol sok más mellett a környezettudatos szemlélet jegyében kertészeti tanfolyamokat kívánnak indítani: a régen hagyományosan jól működő szőlősi kertkultúra népszerűsítésére.

Az egyesület most a szőlősi búcsút szervezi: az eseményen szeretnék megmutatni a hagyományos pünkösdi királyné-járást is. A közeljövő tervei között szerepel még gyermekprogram, családi kirándulás, gyalogtúra, utcafront-szépítési akció.

Az egyesület a városrész kisvállalkozóival is felvette a kapcsolatot: valamennyien támogatásukról biztosították a szőlősi patriótákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!