Gyűlt a szemét ezen a hétvégén is

Több szervezet hirdetett szemétgyűjtési akciót az elmúlt napokban. Az országos akció május 21-én lesz, 18-áig várják rá a jelentkezést.

Némethy Mária

Hulladékgyűjtési akciót szervezett szombatra a szombathelyi önkormányzat városfejlesztési, üzemeltetési és környezetvédelmi bizottsága, a Szépítő Egyesület a Vas Megyei Önkéntes Centrummal.

Tíz órakor a Csónakázótónál önkéntes toborzót tartott a centrum. A szemétszedéshez zsákokat, kesztyűket adtak. Helyi politikusok is kivették  részüket a munkából, egymás után érkeztek  a szigetre vezető híd lábához. Elsőként Horváth Gáborral (Jobbik), a városfejlesztési bizottság tagjával találkoztunk, aki a szemétszedéshez osztrák kesztyűt hozott magával, majd dr. Takácsné dr. Tenki Mária (Fidesz)  tanácsnok érkezett a tóparton, már szemetet gyűjtött.

Oladon kezdtük a Potyondi-ároknál, ott volt a polgármester is. A Múzeumfalutól az Árpád utcán át jöttünk, a tó körül  két csapatra oszolva. Főleg a bokrok alatt van szemét, egyébként eléggé tiszta  a környezet  mondta el a tanácsnok asszony. Közben alpolgármesterek, képviselők  érkeztek a gyűjtőpontra,  mentek át zsákokkal a szigetre. 

Ezen a hétvégén több szervezet is szervezett szemétgyűjtési akciót. De még nincs vége. Országos tisztasági akció lesz május 21-én, erre a www.teszedd.hu weboldalon lehet jelentkezni 18-áig mindazoknak, akiket zavar, hogy országszerte utcákat, parkokat, erdőket önt el a szemét, s meg akarják tapasztalni, hogy a szemétszedés  lehet valódi közösségi élmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!