Jubileum: hatvanéves a celldömölki zeneiskola

A celldömölki Kemenesaljai Művelődési Központban: a zeneiskola megalapításának 60. évfordulóját ünnepelték.

Nagy Ildikó

Hatvan éve a rendőrségi mosókonyhában tartották az első zongoraórákat, idézte fel a kezdeteket Bejczi Károly, az Ádám Jenő Zeneiskola igazgatója, aki a jubileumi hangverseny házigazdájaként köszöntötte a Kemenesaljai Művelődési Központban szombaton délután összegyűlt vendégeket.

Kovács Ferenc,  a megyei közgyűlés elnöke is méltatta az intézményben zajló művészetoktatást, majd a közgyűlés elismerő oklevelét nyújtotta át a jubiláló iskola igazgatójának. Az intézményt fenntartó celldömölki önkormányzat nevében Fehér László polgármester köszöntötte az ünnepelteket, majd Baranyai Attiláné dr. jegyzővel a zeneiskola egykori és jelenlegi tanárainak adott át oklevelet és jutalmat.

Fehér László a kistérségi társulás nevében is gratulált az intézmény dolgozóinak és a tanítványoknak. Bejczi Károly igazgató a zeneoktatás legfontosabb állomásainak felidézése után a jelen sikereiről is szólt. Büszkén jelentette be, hogy az Ádám Jenő Zeneiskola május 6-án, a művészetoktatás napja alkalmából megrendezett országos ünnepségen rangos szakmai elismerést kapott: A magyar művészetoktatásért plakettet vehették át.

A hangversenyen a zeneiskola egykori és jelenlegi diákjai, tanárai muzsikáltak és énekeltek, de a Kemenesaljai Néptánccsoport ifjú táncosai, valamint a Liszt Ferenc Vegyeskar is fellépett. A szünetben a zeneiskola egykori hegedűtanárának, a zenészként, íróként és képzőművészként egyaránt elismert Horváth Marietta rajzaiból és szobraiból nyílt kiállítás az  előcsarnokban.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!