A LuK Savaria is csatlakozott a foglalkoztatási paktumhoz

A LuK Savaria Kft. dr. Czomba Sándor államtitkár jelenlétében csatlakozott a Szombathelyi Foglalkoztatási Paktumhoz..A vállalat belépése új lendületet adhat a közös munkának.

Kiss Tamás

Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatáspolikáért felelős államtitkára pénteken látogatást tett a LuK Savaria Kft-nél. A szakpolitikus először is Michael Reiniggel, a vállalat ügyvezetőjével, továbbá dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármesterrel és Molnár Miklós alpolgármesterrel ült asztalhoz, s mint azt a felek későbbi sajtótájékoztatójukon elmondták: az eszmecsere során főként a szakképzéssel kapcsolatos problémákat, aktuális feladatokat járták körül. A tárgyalás után gyárlátogatásra indultak, s ezen már Harangozó Bertalan kormánymegbízott, továbbá a megyei munkaügyi központ vezetői is résztvettek.

A folytatásban a Luk Savaria Kft. nevében Michael Reinig aláírta a Szombathelyi Foglalkoztatási Paktumot, s mint azt az ünnepélyes aktus után dr. Puskás Tivadar megfogalmazta: ezzel új lendületet kaphat a cégek, a képző intézmények, a civil szervezetek és az ökormányzatok összefogása.

Hozzászólásában később Michael Reinig is az együttműködés mellett tört lándzsát, mint kifejtette: a vállalatoknak  elemi érdeke, hogy az iskolapadokból jól felkészült fiatal szakemberek kerüljenek ki.

Dr. Czomba Sándor ugyancsak örömmel vette a LuK Savaria Kft. csatlakozását, amely - szavai szerint - az egész országnak azt üzeni, hogy a vállalatok, a képző intézmények, az önkormányzatok  és a civil szervezetek egymásra figyelő összefogása minden fél, végeredményben pedig az egész ország számára gyümölcsöző lehet.
Az államtitkár kifejtette, hogy a foglalkoztatási szint növelését megcélzó lépések során a kormány az oktatási rendszer átalakítását is kiemelt feladatként kezeli, s különösképpen sok eredményt vár a szakképzés reformjától. Hozzátette: a legfontosabb cél, hogy az elsődleges munkaerőpiac számára legyen megfelelő számú szakképzett munkaerő, az ide vezető úton azonban logikusan a közmunkának is fontos szerepe kell, hogy legyen. 

Komoly fejlesztésben gondolkodik a LuK Savaria

Jó hír! A sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva Michael Reinig, a LuK Savaria Kft. ügyvezetője elárulta, hogy a Schaeffler csoporthoz tartozó vasi vállalat valóban dédelget (információink szerint komoly) fejlesztési terveket, ezeket azonban egyelőre még nem hozhatják nyilvánosságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!