Cozma-ügy ítélethirdetés: Raffael és Németh életfogytiglant kapott

Raffael Sándor és Németh Győző első- és másodrendű vádlottakat bűnösnek ítélték, életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki rájuk a Veszprém Megyei Bíróság. Sztojka Iván, szintén bűnös, 20 év fegyházbüntetést kapott. Sztojkát rosszullét miatt kivezették a tárgyalásról.

Vas Népe

Raffael Sándort és Németh Győzőt bünősnek ítélték életfogytig tartó fegyházbüntetést kapotak.

Sztojka Ivánt, a harmadrendű vádlottat szintén bűntetésnek ítélték 20 év fegyházbüntetést kapott első fokon a Veszprém Megyei bíróság által kihirdetett ítélet szerint.

A negyedrendű vádlottat Pál Gábort 5 év börtönbüntesére, az ötödrendű vádlott Bihari Csabát 4 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

A bűnpártolással vádolt hatodrendű vádlott Gergely Péterné 3 év börtönt, a hetedrendű vádlott Antalik László 2 év 8 hónap börtönbüntetést kaptak .

Az első- és másodrendű vádlott leghamarabb 30 év múlva bocsáthaó feltéztelesen szabadlábra, az előzetesben letöltött időt beszámítják a büntetésbe.

A bíróság a vádlottakat kötelezte a csaknem 74,6 millió forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítélet nem jogerős -írja a Veszprém Megyei Napló.

 

OLDALTÖRÉS: Három vádlott is rosszul lett a bíróságon

 

 

 

Három vádlott is rosszul lett a bíróságon

Három vádlott is rosszul lett a Cozma-gyilkosság büntetőperében hozott első fokú ítélet indoklása közben csütörtökön a Veszprém Megyei Bíróságon.

Az indoklás közben először Sztojka Iván harmadrendű vádlott lett rosszul, ezért kivezették a  tárgyalóteremből. Később rosszullétét jelezte Pál Gábor negyedrendű és Bihari Csaba ötödrendű vádlott is. Őket is kivezették a teremből, a bíró pedig szünetet rendelt el.

A bíróság az első- és a másodrendű vádlottat, Raffael Sándort és Németh Győzőt társtettesként, több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint bűnsegédként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt életfogytig tartó fegyházra, Sztojka Iván harmadrendű vádlottat pedig 20 évi fegyházbüntetésre ítélte.

Pál Gábor negyedrendű vádlott 5 év, Bihari Csaba ötödrendű vádlott 4 év börtönt kapott társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt. Gergely Péterné hatodrendű és Antalik László hetedrendű vádlottat kétrendbeli bűnpártolás miatt 4 év, illetve 2 év 8 hónap börtönre ítélték.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt.

 

 

 

 


 



A vádak

Az ügyészség Raffael Sándor (első rendű), Németh Győző (másodrendű), valamint Sztojka Iván (harmadrendű) vádlottat több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolja, amit társ tettesként követtek el.

Raffaelt és Sztojkát maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettének kísérletével, mint bűnsegédet, Németh Győzőt maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja.

Pál Gábor negyedrendű vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, mint társtettest

Bihari Csaba ötödrendű vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, mint társtettest vádolja.

Gergely Péterné hatodrendű vádlotatt emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás bűntettével,

Antalik László hetedrendű vádlotatt emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás.


Dossziénk a Cozma-tragédia hátterével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!