Vasvár: a csatornahálózat kiépítése bruttó 1,5 milliárdba kerül

Pénteken ünnepélyesen lerakták azt a csövet, amely Vasvár minden eddiginél nagyobb beruházását volt hivatott elindítani. A városban megvalósulhat a teljes csatornázottság.

Kozma Gábor

Kovács Tilda polgármester köszöntötte a vendégeket a rendezvénytéren. Ahol négy ásó, sisak és egy nemzetiszínű szalaggal átkötött csődarab jelezte: fontos  történet indul útjára.

- Több mint tíz éve az az álmunk, hogy megszűnjön a bűz, elsorvadjanak az illegális bekötések, hogy tiszta legyen a patakvíz. Hogy európai módra élhessünk és ehhez szükséges a csatornázás.  Nos, elmondható: annyi küzdelem után teljes a siker. Hiszen a legmagasabb támogatottságot,  85 százalék,  értük el. Ami annyit tesz, hogy bruttó 1,5 milliárd forintból megvalósulhat Vasvár teljes csatornázottsága - mondta el  a városvezető asszony.

Akit szónokként hivatali  előde, V. Németh Zsolt államtitkár követett. A magát ma is mérnökembernek valló politikus párhuzamokra utalt, majd kifejtette: a mélyépítés nem látványos feladat, s  akkor megy  jól, ha belőle szinte semmi sem látszik. 

- Hosszú volt az út a mai napig, de megérte. Sokan mondták az elmúlt években, hogy miért nem előbb indult el a beruházás. Azért, mert a legjobb kondícióra vártunk, ezért cselekedtünk. Vagyis egy nagyon kiérlelt és megalapozott építési tervkoncepcióval rukkoltunk elő, amelyet a támogató magas mércével honorált. Vannak települések, amelyek 60-65 százalékos támogatottsággal kénytelenek csatornázni.  A mi helyzetünk sokkal kedvezőbb, de az ehhez vezető út is jóval hosszabb volt. -

A beruházó nevében Szabadics Zoltán szólt. Mint mondta, egy magyar cég akkor működhet jól, ha az állam megrendelésekkel segíti. - Ez nem öncélú dolog, mert mi itthoniaknak adunk munkát. Cégünknek  most 2 éven át  lesz feladata. Ami annyit  jelent, hogy 150 dolgozónknak ez ideig  biztos a megélhetése. Ez a megbízás egyben önbizalmat is ad nekünk. Jelzi, hogy  számítanak ránk, s azt, hogy birtokában vagyunk mindannak a tudásnak, technológiának, amely révén a csatornahálózat jó minőségben kiépíthető. -

A beszédeket követően Kovács Tilda, V. Német Zsolt és Szabadics Zoltán  lapátot ragadott, majd elhelyezte a jeles   csődarabot.  Ez a cső az első  lépcső  mondta az államtitkár. Célozván arra, hogy  mától  hosszú építkezés  vár a vasváriakra, s erény lesz a türelem.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!