Az utóbbi évek leghangulatosabb piknikje a Hétforrásnál

Ilyen jól sikerült Hétforrás piknik, mint a szombati nem volt még. Úgy 500-an kirándultak fel a hegyre.

Némethy Mária

Az esős, szeptembert idéző időjárás miatt még kétséges volt a megrendezése is, a végeredmény viszont ragyogó: az utóbbi évek leghangulatosabb, legtöbb embert vonzó Hétforrás piknikjét rendezték meg szombaton az Írottkő Natúrparkért  Egyesület és a kőszegi Tourinform Iroda munkatársai, segítői.

Kissé hűvös, igazi kiránduló idő volt. Ennek is köszönhető, hogy a Schwahoffer Gusztáv vezetésével a városból útra kelt 38 gyalogos turista szívesen kitért az Óház felé, s csak azután érkeztek a Hétforráshoz. A busz négyszer fordult, de mindig tele volt, hozta fel a Szabó-hegyre a kirándulókat, akik érkeztek oda kerékpáron is.

Soha nem voltak még ennyien Hétforrás pikniken. A szervezők úgy 500 főre becsülték a résztvevőket, akiket elvarázsolt most is Kőszeg Város Fúvószenekarának játéka. Nemcsak azért, mert meg is énekeltették őket, hanem mert van annak valami egészen különös hangulata, ahogyan az erdőben megszólal a dzsessz, körülölelik az embert a jól ismert, vagy egyáltalán nem ismert dallamok. Jól érezték magukat a gyerekek is, akik gyöngyöt fűzhettek, rajzversenyen vehettek részt, a textiles és mézeskalácsos kézművesség alapjaival ismerkedhettek, vagy rókavadászaton lehettek ott. A felnőttek jóféle borokat kóstolhattak.

Igazi erdei népünnepély a piknik  minden évben, egyfajta majális, amiről nehéz lett volna lemondani. Jellemzi a hangulatot, hogy a néhány kisebb zuhé sem késztetett senkit meghátrálásra. A Kond ragú, a gombás egytálétel pedig igazán kitűnő volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!