Húszmázsányi sínvasat loptak el az állomásról

Mintegy húszmázsányi átalakított sínvasat loptak el a hódmezővásárhelyi vasútállomás állatfelhajtójáról, a feltételezett tetteseket sikerült elfogni.

MTI

A hódmezővásárhelyi nagyállomáson egy rámpát alakítottak ki, amelyen az állatokat a vasúti vagonokba hajtották. Az állatfelhajtónál sínvasakat helyeztek el, ezekhez lehetett kikötni a nagytestű állatokat, például a szarvasmarhákat - mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
A tettesek a húszméternyi sínvasat fűrészekkel vágták le, a húszmázsányi zsákmány elszállításához pedig autót és utánfutót használtak – közölte a százados.
   
A nyomozók ellenőrizték a környék színesfémfelvásárló-telepeit, sikerült megtalálniuk az eltulajdonított vasat, és eljutottak a bűncselekmény feltételezett elkövetőihez is, akiket előállítottak. A 46 és 32 éves férfiak beismerő vallomást tettek. A gyanúsítottakat gyorsított eljárás keretében  állítják bíróság elé, így a férfiak ügyében 30 napon belül elsőfokú ítélet születhet - tudatta a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!