A pszichoterapeuta lehet a megoldás? - Maya naplója

Soha nem voltam az a típus, aki a gondjaival traktálja a környezetét. A legnagyobb bánataimról is ritkán ejtettem szót, mondván, úgyis mindenkinek megvan a maga baja.

Maya

Másrészt pedig volt egy - szerintem - jó tulajdonságom: hittem abban, hogy a sok csúfságnak, ami megesik velem, értelme, oka van, s amelyektől csak gazdagodom. A gödör mélyén persze még fogalmam nem volt arról, mi jó sülhet ki abból, hogy három hétig várakozok egy palira, aki ebben az időben épp otthon próbálta meg tisztára mosni magát... Ezért kellett valami támaszték. Vagyis inkább valaki, aki sok tapasztalattal rendelkezik, de nincs a véleményében, a  tanácsában a velem való kapcsolata. Szóval a lányok kilőve, de akkor ki lehet? A kineziológussal ugyanis jól megjártam, nem akarok még egyszer a hókuszpók karmaiba kerülni, és kiteregetni a magánéletemet a fél világnak. Ezen tanakodtam, amikor Klári barátnőm, mintegy véletlenül megemlítette Anikót, a pszichoterapeutát, akivel zseniális beszélgetéseket szokott megejteni, természetesen súlyos ezrekért.  "Minden alkalommal, amikor eljövök tőle, felszabadulok. Olyan kérdéseket tesz fel, amelyek nekem is eszembe kellene, hogy jussanak, mégis... valahogy nem teszem fel őket. De ő igen. És én kíméletlenül válaszolok, mert másként nincs értelme, csak ha őszinte vagyok magamhoz" - mondta. Nem hagyott nyugodni a dolog. Talán nekem is meg kellene látogatnom Anikót? Hosszú várólistája van, nem lehet bekerülni hozzá. Vagy mégis?

Üdv: Maya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!