Haraszti hetvenkedések: pogácsafesztivál tizedszer

Tizedik alkalommal rendezték meg a Haraszti Hetvenkedéseket pogácsasütő viadallal. Idén is pogácsa volt a belépő a rendezvényre.

Bajdó Bettina

Tizedik alkalommal rendezték meg szombaton a Haraszti Hetvenkedéseket, illetve a pogácsasütő versenyt a kis faluban. A belépő ezúttal is -akárcsak a korábbiakban - aznap sütött, bármilyen fajta (tepertős, krumplis, sajtos, túrós, hajdinás) pogácsa volt, amelyet a vendégek hozhattak batyuban, tálcán, kosárban, szatyorban. Ki-ki kedve szerint benevezhetett a pogácsasütő versenyre is, szakértő zsűri döntötte el, hogy melyik borkorcsolya érdemli ki a legjobb címet. Annak sem kellett elkeserednie, aki nem tudott otthon sütni, belépőjegyként elfogadták a szervezők a vásárolt, friss, zacskónyi pogácsát, amelyet aztán felajánlottak a köz, vagyis a hetvenkedők számára.

Kora délután gyermek és kulturális programokkal várták az érdeklődőket, idén első alkalommal nemzetközi néptánc fesztivált is szerveztek. Közben az üstökben finomságok főttek, az ételt természetesen a vendégek pogácsával együtt fogyaszthatták el.

Öt óra után a kocsmában folytatódtak a programok: fellépett a Zsoldos Báró, Radics Igor és Szantner László alkotta trió, valamint „Mi is csináljuk a fesztivált!” elnevezésű műsorával színpadra állt Horváth Meggie, Peltzer Géza és Tompa Bube István. Ünnepi műsort adott Mikó István színművész, humorista és énekes is.

Az eredményhirdetést tombola zárta, éjszakába nyúlóan a Sorry’ N együttes koncertezett. A napra a koronát a bál tette fel Boros Gábor zenelovassal az élen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!