Sokat kell várni a fülészeten a Markusovszky kórházban

Sok a beteg a fül-orr-gégészeten, ezért sokat kell várni az ellátásra a szombathelyi Markusovszky kórházban. Egy olvasónk azzal a problémával keresett meg minket, hogy a fülészeten nincs sürgősségi ellátás.

Bajdó Bettina

Egy olvasónk keresett meg minket azzal a panasszal, hogy a közelmúltban a gyermekét fülproblémákkal vitte be a kórházba, ott azonban nem látták el. Elmondta, arra hivatkoztak a kórházban, hogy az elmúlt hetekben több orvos is elhagyta a fül-orr-gégészetet, ezért nem tudták megoldani a fülészeten a sürgősségi ellátást. Azt tanácsolták neki, hogy egy másik időpontban a szakrendelésre vigye be a gyermekét.

Prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház vezérigazgatója cáfolta ezeket az értesüléseket. Elmondta, hogy az elmúlt időben egy orvosuk ment el, ő pár hetet tölt most a debreceni kórházban. Rezidensként ugyanis elő van írva számára a gyakorlati tapasztalat szerzése, s szakvizsgáznia is kell. 

Rajta kívül egy másik orvos is elhagyta a fül-orr-gégészeti  osztályt, ő külföldön kapott állást. A vezérigazgató hangsúlyozta azt is, hogy a kisebb orvoshiány nem okozhat fennakadást a sürgősségi ellátásban. A fül-orr-gégészeten köztudottan sok a beteg, emiatt  a várakozási idő is hosszabb lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!