Szabadidőparkot avattak Kőszegen

Mozgásban. Ez volt a főcíme annak a projektnek, amelynek eredményeként megszületett a Gyöngyös Szabadidőpark Kőszegen. Pénteken avatták a város új létesítményét.

Némethy Mária

Az egykori KRESZ-pálya helyén egy aszfaltos lábtenisz, és egy ízületkímélő rekortán burkolatú kézilabda pálya, egy közösségi tér, azt kiszolgáló épületek, valamint egy bővíthető játszótér lett,  benne mozgás fejlesztő játékokkal, ügyességi és mozgáskoordinációt fejlesztő eszközökkel, a legkisebbeknek homokozóval.

Ez mind ott található  a péntek délben ünnepélyesen felavatott Gyöngyös szabadidőparkban. Megvalósításáról, a projektről  az  avatón Huber László mondott el minden fontos adatot. Például azt, hogy a 75,5 milliós beruházás projektjét tavaly nyáron indították el, kivitelezése az  idén márciusban kezdődött. Külön megemlékezett a projektmenedzserekről, kiemelve a legelsőt, az időközben elhunyt  Bokányiné Boda Gyöngyit, aki szívügyének tekintette a szabadidős létesítményt, s megtett mindent azért, hogy a szép helyen a  fák körülötte megmaradjanak.

A fejlesztés helyeként kiválasztott területen a 70-es évek előtt a városi strand volt, később a közlekedési park lett, ám elnéptelenedett, funkcióját veszítette. A Bersek iskola közelsége miatt is úgy gondolták, hogy nagyon jó helye lesz itt egy pezsgő sportéletet nyújtó létesítménynek.

Ezt a szándékot az Európai Unió pályázata segítségével tudta megvalósítani a városvezetés, amely fiatal tervezőket kért fel ötletelésre. Végül egy helyi építész, Takács István ötletterve mellett döntöttek, őt bízták meg a pályázathoz szükséges tervek elkészítésével.

Az ünnepélyes megnyitóbeszédében Básthy Tamás országgyűlési képviselő arról szólt: a helyi önkormányzatok napján a kőszegi önkormányzat a fiatalokat ajándékozta meg. A gyerekek öröme érezhető volt a megnyitón. A Bersek iskola diákjai szép műsort adtak elő.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!