Több út és járda is megújul Szombathelyen

120 millió forintból, tizenöt helyszín, hétezer méter út és járda újul meg Szombathelyen a közeljövőben.

Ambrózai Zsuzsanna

A Jáki úti járdát novemberre felújítják. A külső, vagyis a Jáki úti helyszínen megtartott sajtótájékoztatón szerdán Puskás Tivadar polgármester ismertette az út- és járdaszakaszok állapotát, miszerint szükség van a felújításokra, építésekre. Hangsúlyozta, a tavalyi választások során megígérték, hogy figyelmet  fordítanak a megyeszékhely útjainak helyzetére, ezt most szeretnék teljesíteni.

- Összesen hétezer méter út- és járdaszakaszt újítunk fel tizenöt helyszínen, amelyek várhatóan még az idén elkészülnek, vagy legalább elkezdődik a kivitelezésük. Az idei költségvetésből 150 millió forintot különítettünk el ezekre a munkákra - mondta a polgármester. Ebből mintegy 120 millió forintba kerül a már meglévő tervek kivitelezése, a fennmaradó harmincmillót a további fejlesztésekre fordítják majd, lehet, még az idén, vagy a jövő évben. A polgármester hangsúlyozta, fontos, hogy a szombathelyi polgárok megfelelő környezetben éljenek, vagyis a mikrokörnyezetük jó legyen.

A tervek szerint szerkezetcserére és járdafelújításra lehet számítani az Erdősi Szilveszter, a Bethlen Gábor, a Csúszka utcákban, valamint a Szedresbe vezető úton. A Hosszú illetve a Kismezei utcákban felújítják az aszfaltburkolatot.

Kibővül az Apeh mögötti parkoló, a Körmendi út 92. szám előtt kerékpárutat építenek, valamint Gyöngyöshermánban a gyógyszertár melletti járda is megújul. Ezeken kívül még hat helyszínen várható felújítás a városban. 

Lazáry Viktor alpolgármester elmondta, később  is több felújítás szerepel a tervek közt. Ágh Péter, a 12. számú választókerület képviselője elmondta, a  970 méteres Jáki úti járda várhatóan bő egy hónapon belül megújul.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!