Idősek klubját alakítottak ki az egykori Jégveremben

Ünnep keretében adták át csütörtök délelőtt a III. számú Gondozási Körzet és az I. számú Idősek Klubja új épületét Szombathelyen a Gagarin utca 24. szám alatt.

Merklin Tímea

- Ahogy egy társadalom viszonyul az elődeihez, az a közösség erejét mutatja. Ha a nyugdíjas korúakat megbecsülik, az a város, a megye, az ország erejét mutatja - kezdte köszöntőjét dr. Puskás Tivadar polgármester a 330 négyzetméteres  épület ünnepélyes átadásán, ahol elmesélte a ház történetét is: valamikor itt volt a Hérincs-féle Jégverem vendéglő, hatalmas pincéjében tárolták a Perintből kiszedett jeget. 

Két idősek klubjából, az 1-esből és a 6-osból alakították ki ezt a klubot, 21 millió forint ráfordítással. - A kert rendezése 4,2 millió forintba került. Ez közpénz, a város pénze, mindannyiunk pénze. Nagy öröm, hogy jóra sikerült használni - szögezte le  a polgármester.  Köszönet mindenkinek, aki a klub létrehozásában segédkezett.
 
- A város a szociális szolgáltatások teljes körét nyújtja. Ez a klub azokat szolgálja, akik az otthonukban élnek, de társaságra vágynak, tenni akarnak aktivitásuk megőrzéséért - mondta Kulcsár Lászlóné, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője, megköszönve a városnak, hogy az értékes ingatlant közösségi célokra fordították.

Az  épület határozatlan idejű működési engedéllyel rendelkezik. Az átalakítás mértéke a lehető legkisebb illetve legcélszerűbb volt. Újra felhasználták, amit lehetett. Az építők minden kérésre, problémára a megoldjuk választ adták.

A kert rendezése nyáron kezdődött, szabadtéri programok tartására is alkalmas lesz. A Savaria Rehab Team készítette a padokat. A klubtagok nehezen váltak meg régi helyüktől a Fogaras utcai épülettől, de örömmel lakták be az újat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!