Napfény Lakópark-ügy: szakértőket hallgatott meg a bíróság

Részletesebb szakvéleményeket kér a bíróság a Napfény Lakópark ügyében. Ez a hozadéka a hétfői és keddi tárgyalásnak.

Simon Erzsébet

A harmadik tárgyalási etapot tartották a Vas Megyei Bíróságon a szombathelyi Napfény Lakópark építése kapcsán  hétfőn és kedden. Az ügyben három embert vádol a Vas Megyei Főügyészség különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással és más bűncselekményekkel.

Az előző tárgyalásokon a vádlottakat és számos tanút hallgatott meg és kérdezett a dr. Rácz József vezette büntetőtanács. Ezúttal szakértők fejthették ki álláspontjukat a perben: két-két építész illetve könyvszakértő adott szakvéleményt. Egyet-egyet még a nyomozás során rendelt ki a hatóság, ám a vádlottak az ügy bíróságra kerülésekor más szakértőket kértek. Akkor ez év tavaszán  a bíróságnak kötelező volt kirendelnie újabb szakértőket, ha most kérnének ilyet a vádlottak, már nem kellene megtennie. Mind az építész, mind a könyvszakértők véleménye eltér egymástól, az előbbieké csak kismértékben, az utóbbiak álláspontja között egyértelmű különbségek fedezhetők fel. Számlákat, elvégzett munkát, szerződéseket, készültségi fokot vettek górcső alá a szakértők; a bíróság különösen arra volt kíváncsi, mennyi volt tételesen az el nem végzett munkákért leszámlázott összeg. A vádirat szerint a harmadrendű vádlott például a vevőktől átvett összegeket nem az építkezésre fordította. Az egyik könyvszakértő úgy látja, 43 millió forintból mintegy 15 millió forinttal nem számolt el L. L. K., a másik szerint az összes befizetést a beruházásra költötte. A bíróság az egyéb ellentmondások feloldására is új, részletesebb szakvélemények kimunkálására kérte mind a négy szakértőt. A tárgyalást januárra napolták el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!