Ösztöndíjat kaptak a tehetséges diákok Szombathelyen

A szombathelyi városházán húsz diáknak adtak át szerdán délután Petz Gyula-ösztöndíjat és emléklapot. A tanulókat az osztályfőnökök jelölték a támogatásra.

Bajdó Bettina

Petz Gyula egykori helyi lakos végrendeletében azt kérte, hogy a hagyatékának egy részéből támogassák a város nehéz helyzetben lévő jó tanulóit húsz éven át. A Petz Gyula-ösztöndíjat 2005 óta minden évben húsz kiemelkedő teljesítményű, ám rossz szociális helyzetben lévő diáknak ítélik oda. Azokat a tanulókat jelölhetik az osztályfőnökök, akiknek legalább négyes vagy annál jobb a tanulmányi átlaguk, és a város valamelyik általános vagy középiskolájában tanulnak.  

Az ünnepségen dr. Zsiga Tibor  hagyatéki végrehajtó és dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere adta át az emléklapot és az ösztöndíjat. Idén  Boácz Ramóna, Horváth Annamária, Horváth Cintia, Nagy Ida, Póhr Laura Bianka, Rozmán Milán, Szopori Tamás, Tóth Marcell, Tóth Renáta Zsanett, Varga Attila, Egyed Viktória, Horváth Alexandra Éva, Kiss Virág Ágota, Koltay Veronika, Kustos Richárd, Nagy Viktória, Standi Annamária, Szalay Henriett, Tima Klára és Varga Martin Bence kapott díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!