Ajándékozás: magánszemélyként is lehet jót tenni

Magánfelajánlásoknak köszönhetően 150 csomag, 200 játék került karácsony előtt a rászorulókhoz, a beteg gyerekekhez és a fogyatékkal élőknek.

Bajdó Bettina

Bíró Norbert, büki vállalkozó nemrég úgy döntött, hogy idén szeretne segíteni a rászorulóknak, s ehhez ismerősei segítségét kérte. Szerencsével járt, ugyanis meglephette a rászorulókat, a beteg gyerekeket és a fogyatékkal élőket még  karácsony előtt.

Első helyszínünk a Markusovszky kórház volt  mondja az adományozó , a gyerekek nagyon örültek a meglepetésnek. Természetesen játékot vittünk az osztályra, s mivel hallottuk, hogy műfenyőre is szükség lenne, az  is volt a mikulás csomagjában. Ezt követően a Johanneum Evangélikus Diakóniai Központba látogattunk, itt a fogyatékkal élőknek adtunk át ajándékokat. Volt Gencsapátiban és Ikerváron is, itt a gyermekotthonban élők karácsonyát próbáltuk még szebbé varázsolni. A csomagokból maradt, ezért ezt is felajánlottuk, s a Hátrányos Helyzetű Roma Fiatalokat Támogató Egyesület segített az elosztásban.

Bíró Norbert hozzáteszi, hogy az ajándékok egy része külföldről érkezett, a másik részét pedig a barátai ajánlották fel. Szeretne ezzel példát mutatni az országban élőknek, hogy magánszemélyként is lehet jót tenni, ha megvan bennünk a segíteni akarás.

Egy panziót működtetek Bükön  folytatja a vállalkozó , s nemrég rendeztük be  a kávézónkban a Mackó kuckót.  Rengeteg, különféle  mackó található nálunk, s folyamatosan bővül a kínálat. Aki akar segíteni, az itt megtalál minket, s akár vele közösen is elvihetjük az összegyűlt adományokat a rászorulóknak. Idén 150 csomag gyűlt össze, s mintegy 200 játékot oszthattunk szét a gyerekek között. A csomagokba pedig nemcsak különféle játékok kerültek, hanem tisztálkodási szerek és ruhaneműk is. 

Csaknem ezer mackót láthatnak azok, akik Bükön megnézik a most nyíló mackó-kuckót.  Minden egyes maci más és más, a legrégebbi medve az 1940-es évekből való. Egyelőre telefonon lehet előre bejelentkezni a mackó kuckóba, és folyamatosan várják a macikülönlegességeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!