Megérkezett a vidék koporsója a megyeszékhelyre

Pénteken Szombathelyre érkezett a Jobbik országos akciója. Egy autóban koporsót hoztak, a vidék koporsóját, ezzel tiltakoznak a kormány falurombolása ellen.

Némethy Mária

A vidék koporsója pénteken megérkezett Vas megyébe. Samu Tamás Gergő a Jobbik Országos Választmányának alelnöke, Bana Tibor országgyűlési képviselő és Rába Kálmán Vas megyei önkormányzati képviselő pénteken Szombathelyre, a megyeháza elé jöttek vele és a Kistelepülések feliratú kereszttel.

Itt a sajtó képviselőit tájékoztatták arról: a Jobbik figyelemfelhívó akciója során 19 nap alatt 19 megyébe viszi a vidék koporsóját (már csak Zala van hátra), így tiltakoznak az ellen, hogy a kormány halálra ítéli a kistelepüléseket,  felszámolná a 2000 lakosnál kisebb falvakat. 100 településen beszéltek jegyzőkkel, polgármesterekkel, de mindenki fél, nem mernek szólni ellene.

Az önkormányzati törvényről 19-én lesz a végszavazás a parlamentben, az elé is elviszi majd a Jobbik  a koporsót. Bana Tibor szerint Vast kiemelten hátrányosan érinti, ha elfogadják a törvényt, mert 216 vasi településből 200 életképessége szűnik meg. Rába Kálmán úgy vélte, nem a magyar nemzet érdeke, a falvak megtartó erejét taszítják a mélybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!