Széchenyi Programiroda nyílik Szombathelyen

Széchenyi Programiroda nyílik január elején a Kőszegi utca 24. szám alatt, tájékoztattak csütörtökön a szombathelyi városházán. A tanácsadás ingyenes és széleskörű.

Kozma Gábor

- Az a cél, hogy a pályázókat megismertessük a támogatási lehetőségekkel, valamint személyre szabott tanácsadással segítsük, akár házhoz menve és térítésmentesen - mondta el Szűcs Mátyás, a programiroda  végrehajtásáért felelős igazgatója. Aki szerint jelentősen megkönnyebbedhet a vállalkozások pénzhez jutása az ügyintézés felpörgetése által. Nem kis pénzről van szó, az Új Széchenyi Terv keretében csaknem 2000 milliárd forintos, uniós pályázati forrás áll készenlétben, illetve hívható le sikeres pályázatok útján.

Ezt segíti majd elő az országban 22-ikként megnyíló szombathelyi iroda is. Samodai Imre regionális igazgató kiemelte, hogy már 2500-an éltek tanácskéréssel a régióban, Vas megyében ezer felé közelt ez a szám. Dr.  Puskás Tivadar polgármester üdvözölte az irodanyitót, hangsúlyozva: ez beleillik a város fejlődésének és fejlesztésének vonulatába. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!