Imre bácsi kálváriája: 15 ezerbe került a sárcsomó

Teherautók által a járdára felhordott sár okozott balesetet Szombathelyen az Órásháznál. A részleges keresztszalag-szakadást szenvedett férfi megoldást sürget az üzletközpontnál tapasztalt problémára.

Ambrózai Zsuzsanna

Olvasónk hívta fel figyelmünket arra, hogy a szombathelyi Órásház melleti járdát illetéktelenül használják autósok, vélhetően a helyi boltosok, kereskedők járművei. A felhordott sár miatt balesetet szenvedett. Utánajártunk, hogyan lehetne orvosolni a problémát.

- Az eset még az ünnepek előtt, december 21-én történt. Mentem a járdán, a boltba igyekeztem, amikor egy sárcsomón elcsúsztam. Igaz, én voltam a figyelmetlen, hogy ráléptem, de megroppant a bal térdem. Felbotorkáltam az orvosi rendelőbe. Kiderült részleges keresztszalag szakadásom van. Talán nem történt volna ez az egész, ha a teherautók nem a járdát használnák közlekedésre - meséli Vári Imre.

- Az igazi probléma azonban az, hogy a járda mellett egy füves terület van, ahol, ha esik az eső hatalmas tócsa van. Ebből hordják fel a sarat a járdára, mert a nagyobb autók vélhetően nem férnek el a bank ereszbeállója miatt, s kénytelenek erre a füves területre hajtani. Úgy látszik, mint az esetem is mutatja, ebből könnyen baleset lehet - teszi hozzá Imre, miközben éppen az aszfaltra száradt sárnyomokat mutatja.

Azt mondja, valamit jó lenne tenni az ügyben, mert az csak egy dolog, hogy az ünnepeket kénytelen volt ágyban tölteni, s most is orvostól-osvoshoz jár, és még azt is lenyeli, hogy körülbelül 15 ezer forintjába került ez a sárcsomó, de jó lenne, ha nem ismétlődhetne meg az eset, senkivel sem.

Vári Imre azt mondja, mindennapos itt az autóforgalom, ezért már bejelentést tett az önkormányzatnál is, mondván kezdjenek valamit a helyzettel. - Vagy zárják le oszlopakkal, vagy szórják le a füves terület egy részét vörös bányakaviccsal és sóderrel, legalább a sár megszűnne ezáltal - mondja. 

Megkerestük az esettel kapcsolatban a városi önkormányzat illetékeseit. Lakézi Gábor, a városüzemeltetési osztály vezetője  elmondta, tudnak a bejelentésről és folyamatban van az intézkedés is az ügyben. A teret hermetikusan nem lehet lezárni, mert lehetővé kell tenni a bejutást a mentőknek és a tűzoltóknak. Jelenleg a Rohonci út 50. felőli parkolóknál lakattal lezárt csőkorláton keresztül lehet behajtani. A Rohonci út-tSzűrcsapó utca sarkán viszont a járdán keresztül, engedély nélkül hajtanak be többen a Domusnál a térre. Az ottani üzletek működtetőivel és a Domus üzletház kezelőjével egyeztetünk. Az áthajtással érintett területre a SZOVA Zrt. munkatársai a behajtást megakadályozó oszlopokat helyeznek ki, hogy a zöldterületet megóvják, a sárfelhordás megszűnjön, és az illetéktelen gépjármű forgalmat is kizárják a területről.

Takács Rozália, a Szombathelyi Derkovits Társas Üzletközpont kft. vezetője elmondta, örülnek, hogy lezárják ezt a részt. Kulcsot ők is kapnak a csőkorláthoz, úgy mint a magántulajdonban lévő boltosok is. A vezető azt mondja, sok gondot okozott eddig nekik is a sár, a takarítás miatt, ez most remélhetőleg megszűnik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!