Váltótörés miatt vonatpótló buszok Sopron és Nagycenk között

A GYSEV szakembereinek hétfőn sikerült átmenetileg megjavítani a szombat éjszaka eltörött váltót, így a kora délutáni órákban megindult a vonatforgalom Sopron és Nagycenk között.

Vas Népe

Frissítve:

A hibás alkatrészt azonban mindenképpen cserélni kell, ez szerdán fog megérkezni. A szerelés ideje alatt, szerdán 8.20-tól 13.20-ig ismét vágányzár lesz Sopron és Nagycenk között. Addig pedig Harkánál sebességkorlátozás lesz érvényben: a vonatok maximum 10 km/órás sebességgel közlekedhetnek az 1-es számú váltó közvetlen közelében. Ez azonban várhatóan késéseket nem okoz.

Korábban írtuk:

Váltótörés miatt várhatóan szerdáig vonatpótló buszok szállítják az utasokat Sopron és Nagycenk között.

A harkai 1-es számú váltó szombatról vasárnapra virradó éjszaka eltört. A javítására nincs lehetőség, ezért a vasúttársaság újat rendelt. Ennek beszerelése szerdán várható; addig vonatpótló buszokkal szállítja az utasokat a GYSEV.

A váltóban egy speciális sín törött el, ezt pedig javítani nem tudják a szakemberek. A vasúttársaság ezért újragyártatja a váltó alkatrészét. Ez szerdán fog megérkezni, ezért addig vonatpótló buszok szállítják az utasokat Sopron és Nagycenk között.

Az átszállás miatt a Szombathely felől Sopronba érkező utasok 7-10 perces késésekre számíthatnak. A Sopronból Szombathelyre indulóknak nem kell hosszabb menetidőre készülni, mert a vonatok Nagycenktől Szombathelyig behozzák a késést, így menetrend szerint érkeznek a Vasi megyeszékhelyre.

A vonatpótló buszok a viszonylag nagy távolság miatt Kópházán nem mennek ki a vasútállomásig, hanem a faluban, közvetlenül a 84-es főút mellett állnak meg.

A GYSEV szakemberei addig is megpróbálják a váltót átmenetileg üzembe helyezni, amíg a javításhoz szükséges alkatrész megérkezik. Amennyiben ez sikerül, akkor már hétfő estétől megindulhat a vonatforgalom Sopron és Nagycenk között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!