Eltűntek a padok a szombathelyi belvárosból

Lepattogzott róluk a festék, ezért felszedték a szombathelyi belvárosban két éve nyáron kihelyezett padokat. Azt ígérik, egy hónap múlva ismét visszakerülnek a helyükre.

Takács Gábor

Sokak bosszúságára jó időben a hajléktalanok (bár több fórumon hallottuk már, hogy Szombathelyen nincsenek is hajléktalanok) a Gyöngyösparti sétányon vernek tanyát. Decemberben az egyik padot megrongálták, hetekig hevert a bokrok között. Azt hittük, hogy a többi pad is vandálok támadásának lett áldozata, mert egyik napról a másikra hűlt helyüket találtuk.

Ezután a környéken jobban szétnéztünk és meglepődve tapasztaltuk, hogy a Gyöngyösparti sétányon kívül a Borostyán elől, a Szent Márton utcában és a Savaria téren sincsnek kint a két éve nyáron felállított pihenőhelyek.  

Ezután már sejtettük, hogy nem egy összehangolt támadás állhat a háttérben.

- Lepattogzott a festék a padokról, most végzik a garanciális javítását, de egy hónapon belül visszakerülnek a helyükre - tudtuk meg Angyal Lászlótól, a városháza kommunikációs vezetőjétől.

Nem akarunk kukacoskodni, de ezt akár decemberben is végrehajthatták volna, így akár a mostani 10-15 fokos napsütésben már ki lehetne ülni a belvárosba, nem kellene erre március idusáig várni.

Ugyanakkor talán abban bízhatunk, hogy ha majd a Szent Márton utcába visszaszerelik az ülő alkalmatosságot, most majd nem a templom felé fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!